Behandelingen

Therapeutische behandelingen

Wanneer een therapeutische behandeling?
Het is belangrijk dat je paard fysiek helemaal in orde is. Twijfel je over de mobiliteit van de wervelkolom, lossigheid van de spieren of eventuele pijnklachten laat je paard dan fysiek checken bij Health4Horses. Een andere indicatie voor een rugprobleem kan zijn bewegingsbeperking in de lengtebuiging van de hals/ribben/rug of wanneer je paard ongelijk is in het voorbeen en/of achter kort – lang stapt of draaft. Extra bij de springpaarden, het niet terug kunnen springen, ook het scheef-, en/of met weggedrukte rug springen is een aanwijzing.

Hoe weet je nou of je paard een fysiek probleem heeft?
Bijvoorbeeld: paard drukt rug weg bij poetsen, pijnlijk bovenin de hals/nek, je mag niet aan de oren komen, moeite met benen optillen (lastig bij de hoefsmid). Valt weg in de bespiering van de bovenlijn. Het paard kantelt het hoofd bij het rijden, of heeft moeite met lengtebuiging (hals/lichaam), ongelijke paslengte (voor/achter), vlucht-, staakgedrag, overkruist galopperen etc.

Soms worden spierproblemen veroorzaakt door een trauma van buitenaf (vastliggen in de stal, uitglijden in de wei, o.i.d. ) of door (een combinatie van) externe factoren zoals: manier van training, zadel, voeding, stand van de hoeven, gebit, management, etc. Graag kijken we samen met u verder en maken we een plan van aanpak met betrekking tot zowel behandelingen als trainingen voor u en uw paard. Het geheel wordt ondersteund door het Seawalken, een uiterst effectieve manier van aquatraining.

Meer informatie of een afspraak maken?
Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak klik hier (WhatsApp).

EquineBodywork - Health4Horses - Seawalken
EquineBodywork - Health4Horses - Seawalken
EquineBodywork - Health4Horses - Seawalken