Therapieën

Therapeutische behandelingen

Wanneer
Het is belangrijk dat je paard fysiek helemaal in orde is. Twijfel je over de mobiliteit van de wervelkolom, lossigheid van de spieren of eventuele pijnklachten laat je paard dan fysiek checken bij Health4Horses. Een andere indicatie voor een rugprobleem kan zijn bewegingsbeperking in de lengtebuiging van de hals/ribben/rug of wanneer je paard ongelijk is in het voorbeen en/of achter kort – lang stapt of draaft. Extra bij de springpaarden, het niet terug kunnen springen, ook het scheef-, en/of met weggedrukte rug springen is een aanwijzing.

Hoe weet je nou of je paard een fysiek probleem heeft?
Bijvoorbeeld: paard drukt rug weg bij poetsen, pijnlijk bovenin de hals/nek, je mag niet aan de oren komen, moeite met benen optillen (lastig bij de hoefsmid). Valt weg in de bespiering van de bovenlijn. Paard kantelt hoofd bij rijden, moeite met lengtebuiging (hals/lichaam), ongelijke paslengte (voor/achter), vlucht-, staakgedrag, overkruist galopperen etc.

Soms worden spierproblemen veroorzaakt door een trauma van buitenaf (vastliggen in de stal, uitglijden in de wei, o.i.d. ) of door (een combinatie van) externe factoren zoals: manier van training, zadel, voeding, stand van de hoeven, gebit, management, etc. Graag kijken we samen met u verder en maken we een plan van aanpak met betrekking tot zowel behandelingen als trainingen voor u en uw paard. Het geheel wordt ondersteund door het Seawalken, een uiterst effectieve manier van aquatraining.

Wat:
Zoals je kunt zien onder de tabs bij therapieën hebben wij een scala aan behandelmogelijkheden op zowel regulier als holistisch gebied. H4H heeft hiervoor gekozen omdat wij ervaren hebben dat reguliere en holistische behandeling elkaar aanvullen en zelfs versterken. Op deze wijze wordt de gezondheid van uw paard in de kortste tijd mogelijk geoptimaliseerd.
Bij de fysieke check van uw paard ondervinden we wat het beste past bij uw paard en de blessure. Daarop sluit(en) de specifieke behandeling(en) direct op aan.

Afspraak
Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Therapeutische behandeling, training of Seawalken op afspraak: Mobiel: 06-22346859 (Bellen of via de WhatsApp)

Behandeling, training of Seawalken dient vooraf te zijn overgemaakt of contant worden voldaan.
Afzeggen van een afspraak is tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak kosteloos mits telefonisch afgebeld.

Volg ons op Facebook

5 months ago

Health4Horses

Winteractie Health4Horses

Ga goed het indoorseizoen door. Om je paard optimaal in vorm te krijgen of te behouden, zijn meerdere zaken belangrijk. Naast een goed management en wijze van trainen zijn er nog andere zaken om je paard goed te krijgen/houden.

Breng je paard in superconditie middels Seawalken. Door het Seawalken worden de buikspieren getraind en de bovenlijn op lengte gebracht en losgewerkt. Tevens versterkt het houding en gedragenheid, coördinatie en balans bij het paard.

Aanbieding:
* 4x Seawalken €100,-
* 10x Seawalken €250,-

Ook willen we graag naar de 2500 likes op onze pagina daarom geven wij bij de 200 likes een Fysieke Check weg met aansluitend een training in de Seawalker. Maar bij de 2200, 2300 en 2400 likes geven we 1 losse seawalker training kado. Dus we gaan 3 mensen/paarden blij maken met een seawalker trainng en 1tje met een fysiekeCheck incl. Seawalken.

Wat moet je hiervoor doen:
1. Like de pagina Health4Horses op Facebook;
2. Deel dit bericht (Openbaar)
3. Tag iemand onder dit bericht in een reactie waarvan jij vindt dat zijn of haar paard dit kan gebruiken. Je mag natuurlijk ook jezelf taggen. 🙂

Misschien ben jij of een van je vrienden wel de gelukkige winnaar!

Let wel:
Voor de aanbieding geldt: *1 per klant per paard *Niet overdraagbaar aan derden *Geldig in de maanden: Dec 2018, Jan én feb 2019 *De aanbieding dient vooraf te zijn overgemaakt of contant worden voldaan bij de 1e training. * Niet terug inwisselbaar tegen contanten
... See MoreSee Less

View on Facebook

Volg ons via Instagram

  • Super trots en tevreden over de prestaties van Robin Sikkens met Health4Horses Estoril en Health4Horses EasyBoy van afgelopen donderdag en vrijdag op IICH Groningen. Met beide paarden in het L (1.10) meegereden en 3x in de prijzen. Health4Horses EasyBoy nog in de grote finale meegedaan met helaas 1 pechbalkje, maar een fijn rondje gereden. 
Gisteren met H4H GrandPrix VDP in het L (1.10) op Jumping Bathmen ook een fijn foutloos rondje gereden.

H4H Webshop