Therapieën

Therapeutische behandelingen

Wanneer
Het is belangrijk dat je paard fysiek helemaal in orde is. Twijfel je over de mobiliteit van de wervelkolom, lossigheid van de spieren of eventuele pijnklachten laat je paard dan fysiek checken bij Health4Horses. Een andere indicatie voor een rugprobleem kan zijn bewegingsbeperking in de lengtebuiging van de hals/ribben/rug of wanneer je paard ongelijk is in het voorbeen en/of achter kort – lang stapt of draaft. Extra bij de springpaarden, het niet terug kunnen springen, ook het scheef-, en/of met weggedrukte rug springen is een aanwijzing.

Hoe weet je nou of je paard een fysiek probleem heeft?
Bijvoorbeeld: paard drukt rug weg bij poetsen, pijnlijk bovenin de hals/nek, je mag niet aan de oren komen, moeite met benen optillen (lastig bij de hoefsmid). Valt weg in de bespiering van de bovenlijn. Paard kantelt hoofd bij rijden, moeite met lengtebuiging (hals/lichaam), ongelijke paslengte (voor/achter), vlucht-, staakgedrag, overkruist galopperen etc.

Soms worden spierproblemen veroorzaakt door een trauma van buitenaf (vastliggen in de stal, uitglijden in de wei, o.i.d. ) of door (een combinatie van) externe factoren zoals: manier van training, zadel, voeding, stand van de hoeven, gebit, management, etc. Graag kijken we samen met u verder en maken we een plan van aanpak met betrekking tot zowel behandelingen als trainingen voor u en uw paard. Het geheel wordt ondersteund door het Seawalken, een uiterst effectieve manier van aquatraining.

Wat:
Zoals je kunt zien onder de tabs bij therapieën hebben wij een scala aan behandelmogelijkheden op zowel regulier als holistisch gebied. H4H heeft hiervoor gekozen omdat wij ervaren hebben dat reguliere en holistische behandeling elkaar aanvullen en zelfs versterken. Op deze wijze wordt de gezondheid van uw paard in de kortste tijd mogelijk geoptimaliseerd.
Bij de fysieke check van uw paard ondervinden we wat het beste past bij uw paard en de blessure. Daarop sluit(en) de specifieke behandeling(en) direct op aan.

Afspraak
Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Therapeutische behandeling, training of Seawalken op afspraak: Mobiel: 06-22346859 (Bellen of via de WhatsApp)

Behandeling, training of Seawalken dient vooraf te zijn overgemaakt of contant worden voldaan.
Afzeggen van een afspraak is tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak kosteloos mits telefonisch afgebeld.

Volg ons op Facebook

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException

Volg ons via Instagram

Instagram did not return a 200.

Volg ons via Youtube