EquiFyt - Health4Horses

EquiFyt

EquiFyt

De kwaliteitsvolle voedingsproducten van EquiFyt zorgen voor een maximale opname en minimale opstapeling van giftige stoffen in de weefsels. Bovendien: hoe zuiverder het voeder is, hoe minder u ervan moet geven aan uw paard.

Geef uw paard het beste uit de natuur
Een goede gezondheid van uw paard begint met natuurlijke, uitgebalanceerde voeding. En daarin maakt EquiFyt het verschil. Als pionier houden we de vinger aan de pols van de laatste ontwikkelingen in granenvrije paardenvoeding en evenwichtig samengestelde muesli’s. EquiFyt is speciaal ontwikkeld voor recreatie- en voor sportpaarden.

Gezondheid voorop
Een gezond paard is een tevreden paard Met het evenwichtig EquiFyt-assortiment houdt u het hele jaar door rekening met de behoeften, het prestatieniveau en de leeftijd van uw paard. De formules van EquiFyt zijn zo samengesteld dat ze een gunstige invloed hebben op de ‘Qi’ of levensenergie van uw paard. Het voeder zorgt ervoor dat uw paard energetisch in balans blijft of dat de energiebalans zich herstelt.

Voor een paard ziek wordt, treden een aantal psychische symptomen op, zoals rusteloosheid, verhoogde prikkelbaarheid, stress, loomheid, dominant gedrag, agressie enz. Een paard is fysiek in onbalans als er een verhoogde afscheiding is van afvalstoffen uit het lichaam zoals slijmen uit de neus, te veel en onwelriekende transpiratie, een veranderend urinepatroon, huidaandoeningen zoals jeuk, mok, eczeem, enz.

EquiFyt™ focust zich de laatste decennia op het optimaliseren van de fysische en psychische gezondheid van het paard door middel van voeding. EquiFyt™ paardenvoer is volgens een uniek concept samengesteld. Centraal hierbij staat een goede gezondheid op basis van een energetisch uitgebalanceerde voeding, rekening houdend met de 4 seizoenen en actuele klimaatsveranderingen. Als pionier in deze materie sinds 2003 stellen wij op deze website de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van granenvrije voeding en muesli’s aan u voor.

EquiFyt™ brengt een evenwichtig assortiment op de markt dat het hele jaar door rekening houdt met de seizoensgebonden behoefte, het prestatieniveau en de leeftijd van het paard. Bij het samenstellen van de formules is alles erop gericht om de ‘Qi’ of levensenergie van het paard gunstig te beïnvloeden. Het voer zorgt ervoor dat uw paard energetisch in balans blijft, of bij afwijking ervan zal het de balans herstellen. De ‘Fyt’ uit EquiFyt™ verwijst naar Fytotherapie; het gebruik maken van de natuurlijke werking van planten om een optimale gezondheid na te streven.

Voeding als medicijn
Geen gezondheid zonder goede vertering De oorzaak van veel gezondheidsproblemen ligt vaak verscholen in de darmen. Denk aan bepaalde leverziekten, bevangenheid, mok, allergieën, spierproblemen en vele andere orgaandisfuncties. Triljoenen cellen in het lichaam worden voortdurend hernieuwd en zijn rechtstreeks afhankelijk van de voeding omdat dit de bouwstenen voor de nieuwe cellen bevat. De gezondheid beschermen of herwinnen begint dus met het herstel of de ondersteuning van een goede darmfunctie. De darmflora staat in voor een goede opname van voedingsstoffen en is een belangrijke biologische barrière tegen ziekmakers. De licht verteerbare paardenvoeders van EquiFyt dragen op elk moment bij tot een gezonde darmflora van het paard.

Sportpaarden & EquiFyt
Gezondheid als basis voor topprestaties Zowel voor de ontwikkeling tot een gezond en krachtig sportpaard, als voor het leveren van topprestaties, is een gezonde, goed uitgebalanceerde voeding van essentieel belang. Tijdens zware trainingen en wedstrijden zorgen de hoogwaardige voeders van EquiFyt voor een snelle recuperatie en spieropbouw. Onze voederproducten verleggen de fysieke grenzen bij sportpaarden en bevatten geen verboden middelen. Een goed uitgebalanceerde voeding ondersteunt een optimale stofwisseling en versnelt het herstelproces tijdens inspanning, maar ook tijdens ziekte of blessure.

Pure grondstoffen
Enkel het beste is goed genoeg De natuurzuivere samenstellingen van EquiFyt bevatten gezonde voedingsstoffen die goed verteerbaar zijn en uw paard alles geven wat het nodig heeft. Het zijn smakelijke en licht verteerbare mengelingen voor zowel recreatie- als sportpaarden. EquiFyt paardenvoeders bevatten geen overbodige stoffen voor het lichaam zoals vlaskaf, strokapsel of afvalstoffen zoals melasse. Daarnaast vindt u in EquiFyt – in tegenstelling tot vele andere voederproducenten – geen BHA, BHT, Ethoxyquine of andere onnatuurlijke bewaarmiddelen.

Kwaliteit is topprioriteit
Gegarandeerde kwaliteit van A tot Z EquiFyt paardenvoeding voldoet aan de strenge kwaliteitserkenningen GMP (Good Manufacturing Practice). De volledige traceerbaarheid van de aard en herkomst van de gebruikte grondstoffen, de monstername en de bewaring van de grondstoffen en geproduceerde voeders, zijn wettelijk geregeld. Onze samenstellingen bevatten grassen, kruiden en granen van de allerbeste kwaliteit. 100% natuurlijk, stofvrij en vrij van genetisch gemodificeerde organismen. In het hele productieproces staan steeds de gezondheid en het welzijn van het dier centraal.

Bestellen
Wij hebben helaas niet alles standaard op voorraad, wel kunnen wij het voor u mee bestellen.
Geef uw bestelling hierom vroegtijdig door.

Voor het maken van een bestelling klik hier (WhatsApp).