Equine Bodywork

Equine Bodywork

Ieder paardenlichaam heeft zijn eigen specifieke bouw er zijn dus veel verschillende vormen en maten. Sommige hebben een korte hals en een lange rug of juist een korte platte rug. ook zijn er paarden die bijvoorbeeld erg rond geribt of hebben een hoge schoft. Zoveel paarden er zijn, zoveel individuele variaties van het lichaam zijn er mogelijk. Maar er zijn soms nogal wat misverstanden over de bouw of lichaamshouding van een paard. is het daadwerkelijk de bouw of is het de lichaamsbouw. De lichaamshouding van het paard is de manier waarop het paard zichzelf in balans houdt, hoe het staat en hoe het beweegt. Lichaamshouding is veranderbaar, bouw niet.

Er zijn veel externe factoren die de lichaamshouding van het paard al op jonge leeftijd beïnvloeden, zoals onbalans van de hoeven, verkeerde manier van trainen, uitglijden, vastrollen op stal etc,etc. Het paard leert om voor deze druk te compenseren door zijn lichaamshouding te veranderen. Het probeert een nieuwe balans te vinden om pijn en ongemak te verminderen.

Dus eigenschappen waarvan wij eerst dachten dat deze veroorzaakt werden door bouw en dus onveranderbaar waren als: rechte achterbenen, karperrug, toontredend, franse stand, lange rug, koehakkig, kissing spines en bespiering blijken vaak de lichaamshouding van het paard te zijn, voortkomend vanuit compensatie en onbalans. Deze eigenschappen zijn wel degelijk veranderbaar en het paard kan dus wel degelijk weer in balans komen.

Bodywork
Middels bodywork bestaan er verschillende methoden om het lichaam van het paard weer in balans te brengen en daardoor de lichaamshouding te verbeteren. Door het te activeren en te “trainen” zowel statisch als dynamisch. Het flexen en stretchen van spiergroepen en mobiliseren van de wervelkolom zijn waardevolle methodes om soepelheid, balans en coördinatie te ontwikkelen.

Deze technieken worden niet alleen gebruikt bij het jonge paard in opleiding, maar ook bij oudere paarden als therapie bij problemen.

De kunst is om de oefeningen dusdanig met elkaar te combineren dat de werking uiteindelijk een 1 + 1 = 3 effect geeft. De oefeningen op zich hebben niet alleen hun uitwerking op het betrokken gebied zelf, maar geven hun heilzame werking door aan de directe omgeving. Zo wordt de beweeglijkheid van de gewrichten in hals en bovenlijn bevorderd. De spieren die het mogelijk maken om het gewicht naar de achterhand te verleggen en de rug te welven worden losser en sterker. Vanuit deze betere balans is het paard makkelijker in staat om tot verzameling en gedragenheid te komen.

Bodywork4Horses draagt bij aan: Verbetering van het atletisch vermogen van het lichaam op basis van verhoging van stabiliteit, flexibiliteit en coördinatie. Losgemaakte spieren dragen bij aan het verkleinen van de kans dat blokkades weer terugkomen.

Afspraak
Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Therapeutische behandeling, training of Seawalken op afspraak: Mobiel: 06-22346859 (Bellen of via de WhatsApp)

Tarief:
EquineBodywork incl. Seawalken: €125,-.
4 x Equine Bodywork binnen 2 weken incl. Seawalken €450,-

Behandeling, training of Seawalken dient vooraf te zijn overgemaakt of contant worden voldaan.
Afzeggen van een afspraak is tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak kosteloos mits telefonisch afgebeld.

Volg ons op Facebook

5 months ago

Health4Horses

Winteractie Health4Horses

Ga goed het indoorseizoen door. Om je paard optimaal in vorm te krijgen of te behouden, zijn meerdere zaken belangrijk. Naast een goed management en wijze van trainen zijn er nog andere zaken om je paard goed te krijgen/houden.

Breng je paard in superconditie middels Seawalken. Door het Seawalken worden de buikspieren getraind en de bovenlijn op lengte gebracht en losgewerkt. Tevens versterkt het houding en gedragenheid, coördinatie en balans bij het paard.

Aanbieding:
* 4x Seawalken €100,-
* 10x Seawalken €250,-

Ook willen we graag naar de 2500 likes op onze pagina daarom geven wij bij de 200 likes een Fysieke Check weg met aansluitend een training in de Seawalker. Maar bij de 2200, 2300 en 2400 likes geven we 1 losse seawalker training kado. Dus we gaan 3 mensen/paarden blij maken met een seawalker trainng en 1tje met een fysiekeCheck incl. Seawalken.

Wat moet je hiervoor doen:
1. Like de pagina Health4Horses op Facebook;
2. Deel dit bericht (Openbaar)
3. Tag iemand onder dit bericht in een reactie waarvan jij vindt dat zijn of haar paard dit kan gebruiken. Je mag natuurlijk ook jezelf taggen. 🙂

Misschien ben jij of een van je vrienden wel de gelukkige winnaar!

Let wel:
Voor de aanbieding geldt: *1 per klant per paard *Niet overdraagbaar aan derden *Geldig in de maanden: Dec 2018, Jan én feb 2019 *De aanbieding dient vooraf te zijn overgemaakt of contant worden voldaan bij de 1e training. * Niet terug inwisselbaar tegen contanten
... See MoreSee Less

View on Facebook

Volg ons via Instagram

  • Super trots en tevreden over de prestaties van Robin Sikkens met Health4Horses Estoril en Health4Horses EasyBoy van afgelopen donderdag en vrijdag op IICH Groningen. Met beide paarden in het L (1.10) meegereden en 3x in de prijzen. Health4Horses EasyBoy nog in de grote finale meegedaan met helaas 1 pechbalkje, maar een fijn rondje gereden. 
Gisteren met H4H GrandPrix VDP in het L (1.10) op Jumping Bathmen ook een fijn foutloos rondje gereden.

H4H Webshop