Equine Bodywork

Equine Bodywork

Ieder paardenlichaam heeft zijn eigen specifieke bouw er zijn dus veel verschillende vormen en maten. Sommige hebben een korte hals en een lange rug of juist een korte platte rug. ook zijn er paarden die bijvoorbeeld erg rond geribt of hebben een hoge schoft. Zoveel paarden er zijn, zoveel individuele variaties van het lichaam zijn er mogelijk. Maar er zijn soms nogal wat misverstanden over de bouw of lichaamshouding van een paard. is het daadwerkelijk de bouw of is het de lichaamsbouw. De lichaamshouding van het paard is de manier waarop het paard zichzelf in balans houdt, hoe het staat en hoe het beweegt. Lichaamshouding is veranderbaar, bouw niet.

Er zijn veel externe factoren die de lichaamshouding van het paard al op jonge leeftijd beïnvloeden, zoals onbalans van de hoeven, verkeerde manier van trainen, uitglijden, vastrollen op stal etc,etc. Het paard leert om voor deze druk te compenseren door zijn lichaamshouding te veranderen. Het probeert een nieuwe balans te vinden om pijn en ongemak te verminderen.

Dus eigenschappen waarvan wij eerst dachten dat deze veroorzaakt werden door bouw en dus onveranderbaar waren als: rechte achterbenen, karperrug, toontredend, franse stand, lange rug, koehakkig, kissing spines en bespiering blijken vaak de lichaamshouding van het paard te zijn, voortkomend vanuit compensatie en onbalans. Deze eigenschappen zijn wel degelijk veranderbaar en het paard kan dus wel degelijk weer in balans komen.

Bodywork
Middels bodywork bestaan er verschillende methoden om het lichaam van het paard weer in balans te brengen en daardoor de lichaamshouding te verbeteren. Door het te activeren en te “trainen” zowel statisch als dynamisch. Het flexen en stretchen van spiergroepen en mobiliseren van de wervelkolom zijn waardevolle methodes om soepelheid, balans en coördinatie te ontwikkelen.

Deze technieken worden niet alleen gebruikt bij het jonge paard in opleiding, maar ook bij oudere paarden als therapie bij problemen.

De kunst is om de oefeningen dusdanig met elkaar te combineren dat de werking uiteindelijk een 1 + 1 = 3 effect geeft. De oefeningen op zich hebben niet alleen hun uitwerking op het betrokken gebied zelf, maar geven hun heilzame werking door aan de directe omgeving. Zo wordt de beweeglijkheid van de gewrichten in hals en bovenlijn bevorderd. De spieren die het mogelijk maken om het gewicht naar de achterhand te verleggen en de rug te welven worden losser en sterker. Vanuit deze betere balans is het paard makkelijker in staat om tot verzameling en gedragenheid te komen.

Bodywork4Horses draagt bij aan: Verbetering van het atletisch vermogen van het lichaam op basis van verhoging van stabiliteit, flexibiliteit en coördinatie. Losgemaakte spieren dragen bij aan het verkleinen van de kans dat blokkades weer terugkomen.

Afspraak
Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Therapeutische behandeling, training of Seawalken op afspraak: Mobiel: 06-22346859 (Bellen of via de WhatsApp)

Tarief:
EquineBodywork incl. Seawalken: €125,-.
4 x Equine Bodywork binnen 2 weken incl. Seawalken €450,-

Behandeling, training of Seawalken dient vooraf te zijn overgemaakt of contant worden voldaan.
Afzeggen van een afspraak is tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak kosteloos mits telefonisch afgebeld.

Volg ons op Facebook

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException

Volg ons via Instagram

Instagram did not return a 200.

Volg ons via Youtube