Health4Horses Horsmanship

Horsemanship

Horsemanship

Begrijpen hoe een paard leert en communiceert
Bij Health4Horses begint alles met gevoel en respectvol met een paard omgaan. Door een goede basis te ontwikkelen met lichaamstaal en grondwerk worden het gevraagde voor het paard begrijpelijker, hierdoor kunnen zij met minder stress veel meer bereiken. Deze stap mag niet ontbreken in de samenwerking met je paard. Want paarden zijn van nature vlucht- en kuddedieren en bijna alles wat ze doen is gebaseerd op instinct. We leren het paard om niet vanuit zijn instinct te reageren maar vanuit hun nieuwsgierigheid en denkvermogen.  Ze zijn vanuit hun instinct gewend om een leider te volgen.  Als mens heb je dus de taak om het te leren communiceren in voor het paard begrijpelijke lichaamstaal en het vertrouwen van je paard te winnen zodat ze jou als leider gaan zien en volgen.

Is je paard kijkerig en/of angstig? 
Zorg dat je met je paard connect en dat hij/zij jou vertrouwt en jou als zijn/haar leider gaat zien. Als hij/zij het even niet meer weet dat hij/zij jou om hulp kan vragen en dat jij (ruiter/begeleider) het voor hem/haar oplost zodat hij/zij niet het instinct gaat volgen en gaat vluchten. Het probleem proberen op te lossen met kalmerende medicatie/supplementen is symptoombestrijding waar je je paard/pony niet echt mee helpt. Je paard heeft namelijk nog steeds niemand die het leiderschap neemt en waar hij/zij op kan vertrouwen.

Jonge paarden zadelmak maken en opleiden
Een goed begin is het halve werk… dit geldt zeker bij jonge paarden. Hier willen wij dan ook graag ons steentje aan bijdragen. We zien vaak problemen die zijn ontstaan in het begin van de training  en bij het zadelmak maken van de jonge paarden.

Gedragsproblemen
Ons team is gespecialiseerd in het oplossingsgericht trainen van paarden die angst en/of gedragsproblemen vertonen. Kernwoorden daarbij zijn: leiderschap, timing  en vertrouwen. Wij geven elk paard een nieuwe, eerlijke kans.

Meer informatie of een afspraak maken?
Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak klik hier (WhatsApp).