Longeren

Longeren

Waarom longeren?
Het is belangrijk om veel tijd te besteden aan het longeren, voordat je met rijden begint. Het jonge paard moet eerst soepel worden in lijf en ledematen voordat je er op kunt gaan rijden. Tijdens het longeren kan het paard zijn spieren ontwikkelen, uithoudingsvermogen opbouwen en balans vinden in alle gangen.

Doel longeren
Het paard wordt op beide zijdes gevraagd in de juiste lengtebuiging te lopen, waardoor het zijn rug loslaat en voorwaarts neerwaarts gaat lopen en zijn binnenheup naar voren brengt zodat het achterbeen onder de massa gezet kan worden. Zowel in stap, draf als galop. Als het paard deze drie elementen geleerd heeft aan de longe, is een grote stap in de basistraining gemaakt.

Bij goed longeren loopt het paard in balans en in een correcte en ontspannen voorwaarts neerwaartse houding. Bijzetteugels zijn daarom niet nodig.

Een goedlopend paard heeft onder andere de volgende kenmerken:
• is in de lengte gelijkmatig gebogen en geeft op elk moment na op de longe
• heeft een voorwaarts neerwaartse hoofd/halshouding
• treedt met zijn binnenachterbeen goed onder zijn lichaam
• loopt in balans en in horizontaal evenwicht
• beweegt soepel en ontspannen aan de longe
• loopt zowel linksom als rechtsom even goed
• heeft een beheerst en gecontroleerd tempo
• heeft vloeiende bewegingen
• het paard loopt lichtvoetig
• het paard loopt in stap in een zuivere viertakt, in draf in tweetakt en in galop in een drietakt ritme
• het paard loopt regelmatig
• heeft daarbij een ontspannen staart
• heeft een vriendelijk orenspel waarbij het binnenoor zich geconcentreerd richt op de longeur
• en tenslotte: het paard heeft een rustige en tevreden oogopslag.

Volg ons op Facebook

5 months ago

Health4Horses

Winteractie Health4Horses

Ga goed het indoorseizoen door. Om je paard optimaal in vorm te krijgen of te behouden, zijn meerdere zaken belangrijk. Naast een goed management en wijze van trainen zijn er nog andere zaken om je paard goed te krijgen/houden.

Breng je paard in superconditie middels Seawalken. Door het Seawalken worden de buikspieren getraind en de bovenlijn op lengte gebracht en losgewerkt. Tevens versterkt het houding en gedragenheid, coördinatie en balans bij het paard.

Aanbieding:
* 4x Seawalken €100,-
* 10x Seawalken €250,-

Ook willen we graag naar de 2500 likes op onze pagina daarom geven wij bij de 200 likes een Fysieke Check weg met aansluitend een training in de Seawalker. Maar bij de 2200, 2300 en 2400 likes geven we 1 losse seawalker training kado. Dus we gaan 3 mensen/paarden blij maken met een seawalker trainng en 1tje met een fysiekeCheck incl. Seawalken.

Wat moet je hiervoor doen:
1. Like de pagina Health4Horses op Facebook;
2. Deel dit bericht (Openbaar)
3. Tag iemand onder dit bericht in een reactie waarvan jij vindt dat zijn of haar paard dit kan gebruiken. Je mag natuurlijk ook jezelf taggen. 🙂

Misschien ben jij of een van je vrienden wel de gelukkige winnaar!

Let wel:
Voor de aanbieding geldt: *1 per klant per paard *Niet overdraagbaar aan derden *Geldig in de maanden: Dec 2018, Jan én feb 2019 *De aanbieding dient vooraf te zijn overgemaakt of contant worden voldaan bij de 1e training. * Niet terug inwisselbaar tegen contanten
... See MoreSee Less

View on Facebook

Volg ons via Instagram

  • Super trots en tevreden over de prestaties van Robin Sikkens met Health4Horses Estoril en Health4Horses EasyBoy van afgelopen donderdag en vrijdag op IICH Groningen. Met beide paarden in het L (1.10) meegereden en 3x in de prijzen. Health4Horses EasyBoy nog in de grote finale meegedaan met helaas 1 pechbalkje, maar een fijn rondje gereden. 
Gisteren met H4H GrandPrix VDP in het L (1.10) op Jumping Bathmen ook een fijn foutloos rondje gereden.

H4H Webshop