Manon Eggens & Annette Bartels

Annette Bartels & Manon Eggens

Hoi! Ik ben Annette Bartels:

Ik wilde al sinds dat ik een klein meisje was paardrijden, dit gebeurde vanaf dat ik 10 jaar was. Ik begon mijn eerste ponyles op een ponyclub waar zij New Forest pony’s verhuurden. Ik ben hierna begonnen met mijn eerste eigen C pony waar ik uiteindelijk L2 dressuur en M springen mee heb behaald. Daarna hebben we een D pony genaamd Mithras gekocht waar ik twee keer Europees Kampioenschap mee heb gereden. Eind jaren 80 ben ik professioneel gaan paardrijden en lesgeven. In deze tijd heb ik veel paarden voor de IBOP proeven klaargemaakt, zadelmak gemaakt en paarden voor eigenaren gestart. Ik ben heel vaak de Z ring binnengereden. Op dit moment hebben wij een paard Magic die nu ruim 2 jaar onder het zadel is. Ik train haar doordeweeks en mijn dochter Manon pakt haar regelmatig in het weekend op. Door studie is ze niet meer in de gelegenheid om te trainen en help ik haar daarbij. Met Magic kwamen we wat spanningsproblemen in haar rug tegen. Na wat zoekwerk kwam ik bij Health4Horses terecht. Het leuke is dat ook Monique en Ko, net als ik zelf mensen van de praktijk zijn. Het sluit erg goed aan bij elkaar. Magic is enorm vooruit gegaan en ontwikkelt zich erg fijn. Zelf ben ik ook weer wat bewuster gaan nadenken over paarden en paardrijden en ook weer fanatieker anderen gaan helpen met het trainen. Ik heb dus enorm veel baat gehad met de samenwerking met Health4Horses en ik hoop hier in de toekomst alleen nog meer baat bij te hebben om het optimale uit mijn paarden te halen.

Manon Eggens - Health4Horses
Manon Eggens - Health4Horse