Mattes - Health4Horses

Mattes singels

Advies & verkoop Mattes singels (dressuur & springen)

Mattes houdt bij de ontwikkeling van de singels rekening met de verschillende types en vormen van de paarden. Daarom heeft Mattes een enorm breed aanbod en voor ieder paard een passende singel. Het extra dikke lamsvel maakt ze bijzonder zacht voor gevoelige singelgebieden. Gewatteerd met POLY-FLEX® en superzacht dankzij SOFT-EDGE. Deze vulling verlicht de spanning, voorkomt schuiven, wrijving en huidirritatie. De singels zijn uniek mede dankzij details zoals het smalle gedeelte rond de ellebogen. De keuze van de juiste singel en zadel én ervoor zorgen dat deze correct zijn gepositioneerd, is één van de sleutels tot een gelukkig paard en ruiter.

Kies uit talloze combinaties van stof, leer en lamswol en kies het juiste singelontwerp dat bij uw behoeften past: anatomisch, asymmetrisch, halvemaanvormig of atletisch.

Anatomisch
Voor paarden met een goed gedefinieerde singelgroef, ver genoeg van de elleboog verwijderd. De singel is aan de voorkant een beetje geprofileerd en aan de achterkant rond de elleboog.


Asymmetrisch
Voor paarden waarvan de singelgroef dichter bij de ellebogen ligt of minder goed gedefinieerd is, waarbij de singel de neiging heeft om verder naar voren te zitten. De singel is aan de voorkant aanzienlijk geprofileerd rond het ellebooggebied.


Halve maan
Voor “ronde” paarden met een korte rug en brede ribbenkast of smalle borst. De bijzondere vorm van deze singel werkt samen met de vorm van de ribben waardoor de singel niet naar voren kan schuiven.


Athletico
Voor paarden met een atletische, wigvormige lichaamsbouw. Het ontwerp van de singel voorkomt in bijna alle gevallen dat zadel en singel terugschuiven.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Welke maat singel?
Maak een foto van uw paard met zadel en aangesingelde singel en geef de maat van uw huidige singel door. Aan de hand daarvan kunnen we wel de goede maat van de singel bepalen. U kunt ook langskomen om een testsingel te passen voor de maat.

Verkrijgbare maten:
De maat van de singel is gemeten van gesp tot gesp
Dressuursingel (met of zonder buikflap):  60 - 100 cm 
Lange singels (met of zonder buikflap): 105 -145 cm

Verkrijgbare kleuren bont:
Mattes -lamswol - Health4Horses

Prijzen
Complete singels (singel + bont)
*zonder buikflap variëren tussen de €145,- en €230,-.
*Met buikflap tussen de €316,- en €330,- 

Onderhoudstip
Mattes producten worden standaard gemaakt met hoogwaardig schapenwol. Om de producten van Mattes goed te onderhouden en de levensduur te verlengen, kan je deze wassen met het Mattes wasmiddel.

Bestellen
Omdat er erg veel keuze is in vormen, maten en kleuren (zowel het leer als het bont) hebben wij deze Mattes singels niet op voorraad. Doordat deze singel maatwerk is kan deze dan ook niet retour gestuurd worden. U kunt de singel bij ons bestellen precies zoals u hem graag wilt hebben. De gemiddelde levertijd is 5 tot 6 weken.

Wilt u een singel bestellen? Klik dan hier (WhatsApp).