Osteopathie & Cranio Sacraal therapie

Osteopathie & CranioSacraalTherapie

Wanneer een lichaam gezond is, heeft het een natuurlijk vermogen om storingen die optreden zelf te verhelpen. Door verschillende oorzaken, bijvoorbeeld door een val, vastliggen in de stal, een periode van ziekte en dergelijke, kan dit evenwicht zo verstoord raken dat het paard niet meer in staat is dit zelf te verhelpen. Is er een verstoring in een bepaald systeem dan kan dit een verstoring in een ander systeem geven. Zo kan een oorzaak – gevolgketen ontstaan. Voor de behandeling betekent dit dat het lichaam altijd in zijn totaliteit wordt behandeld.

De osteopathie is een geneeswijze die het lichaam als een eenheid beschouwt. Het lichaam is opgebouwd uit verschillende systemen die elkaar beïnvloeden en goed op elkaar afgestemd moeten zijn. Voorbeelden van deze systemen zijn onder andere het zenuwstelsel (cranio-sacrale systeem), het spierstelsel (pariëtale systeem), de organen en de huid (viscerale systeem). Deze systemen functioneren altijd in een evenwicht. Om in een gezond evenwicht te kunnen blijven is het onder andere noodzakelijk dat alle structuren in het lichaam kunnen bewegen. Dus niet alleen de gewrichten en spieren moeten kunnen bewegen, maar ook de huid, het onderhuids bindweefsel, de organen en de bloedvaten en dergelijke. Is de beweeglijkheid ergens verstoord, dan raakt het evenwicht in het paardenlichaam ook verstoord.

Osteopathie & CranioSacraal Therapie dragen bij aan: Verbetering van het prestatieniveau: stabiliteit, flexibiliteit, coördinatie, kracht, pijnstilling en ontspanning.

Meer informatie of een afspraak maken?
Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak klik hier (WhatsApp).