Paarden Iriscopie

Iriscopie bij Paarden

Met iriscopie kun je letterlijk “in het paard kijken” en aangeven waar het probleem, dat de oorzaak van de fysieke en gedragsproblemen is, zich bevindt. Irissen bevatten waardevolle aanwijzingen over gezondheid, constitutie, aangeboren gevoeligheden en kwaliteiten als ook ziekte- en genezingsprocessen. Sterker nog, de irissen zijn de glazen bollen waarin je verleden, heden en toekomst kunt zien.

Een iriscopist leest het oog uit als een landkaart waardoor je als het ware een blauwdruk krijgt van het lichaam van het paard. Alle spieren, zintuigen, organen, huid, gewrichten etc staan in contact met het centrale zenuwstelsel. Dit eindigt in de ogen. De iris bestaat uit bindweefsel met ongeveer 28.000 zenuw-uitgangen die allemaal verbonden zijn met de hersenen De hersenen ontvangen voortdurende informatie over de organen en rekent deze informatie om in de iris markeringen. Wanneer er een verandering van zenuwprikkel is verandert er in het oog ook iets.

Zodra zich in het lichaam een balansverstoring voordoet, geeft dit een veranderd beeld te zien in de pigmentatie (kleur) en de vezelstructuur van de iris. Je ziet er patronen in verschijnen (vlekjes, stippen, vegen, strepen), vaak nog voordat de disbalans uitmondt in een aandoening of ziekte.

Na een eerste irisscan kan het duidelijkheid geven over een probleem van waar en wanneer die ontstaan is. En kan ik de eigenaren meer vertellen over hun paard. Bijvoorbeeld over:
* Karakter van het paard
* Spijsvertering
* Organen
* Spieren

Opleiding:
Monique is bezig met de opleiding voor de paarden iriscopie. Ze maakt de oogfoto’s maar de analyse wordt gedaan door Annette. Zij werkt al vele jaren als paarden iriscopist.

Analyse
Goede oogfoto’s maken die de iriscopist uit kan lezen is nog niet ze simpel. Daarom maken we de foto’s het liefste zelf. Dus wil je een iriscopie analyse van je paard dan kunt u hiervoor een afspraak maken met Monique zij maakt dan de foto’s. Dit kan ook gecombineerd worden met het Seawalken of met een therapeutische behandeling van uw paard. Maak wel zelf een begeleidend schrijven met de gegevens, klachten/symptomen van je paard. De uitslag van de analyse ontvang je via de mail.

Afspraak
Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Iriscopie analyse op afspraak: Mobiel: 06-22346859 (Bellen of via de WhatsApp)

Tarief:
Iriscopie: €75,-
Manen analyse: €75,-.
Controle manen Analyse €60,-

Volg ons op Facebook

2 hours ago

Health4Horses

Wat doet het Seawalken met conditie en kracht
Bewegen door het water vergt extra spierkracht. Om de stabiliteit te bewaren tijdens het lopen spant het paard in water zijn stabiliteitsspieren (core stability) in rug en buik aan waardoor deze op termijn sterker worden. Spierkracht, en met name stabiliteit, is van groot belang bij het trainen van het (sport/revalidatie) paard.
#health4horses #seawalken #equinebodywork
#revalidatierugtraject #revalidatiepeesblessure
... See MoreSee Less

View on Facebook

Volg ons via Instagram

  • Sportmassage draagt bij aan: Een goede spieropbouw, ontspanning, spierstofwisseling, opheffen van blokkades, houdingverbetering en een efficiënt bewegingspatroon.
#health4horses #Seawalken #equinebodywork 
#revalidatierugtraject #revalidatiepeesblessure

H4H Webshop