Paarden Iriscopie

Iriscopie bij Paarden

Met iriscopie kun je letterlijk “in het paard kijken” en aangeven waar het probleem, dat de oorzaak van de fysieke en gedragsproblemen is, zich bevindt. Irissen bevatten waardevolle aanwijzingen over gezondheid, constitutie, aangeboren gevoeligheden en kwaliteiten als ook ziekte- en genezingsprocessen. Sterker nog, de irissen zijn de glazen bollen waarin je verleden, heden en toekomst kunt zien.

Een iriscopist leest het oog uit als een landkaart waardoor je als het ware een blauwdruk krijgt van het lichaam van het paard. Alle spieren, zintuigen, organen, huid, gewrichten etc staan in contact met het centrale zenuwstelsel. Dit eindigt in de ogen. De iris bestaat uit bindweefsel met ongeveer 28.000 zenuw-uitgangen die allemaal verbonden zijn met de hersenen De hersenen ontvangen voortdurende informatie over de organen en rekent deze informatie om in de iris markeringen. Wanneer er een verandering van zenuwprikkel is verandert er in het oog ook iets.

Zodra zich in het lichaam een balansverstoring voordoet, geeft dit een veranderd beeld te zien in de pigmentatie (kleur) en de vezelstructuur van de iris. Je ziet er patronen in verschijnen (vlekjes, stippen, vegen, strepen), vaak nog voordat de disbalans uitmondt in een aandoening of ziekte.

Na een eerste irisscan kan het duidelijkheid geven over een probleem van waar en wanneer die ontstaan is. En kan ik de eigenaren meer vertellen over hun paard. Bijvoorbeeld over:
* Karakter van het paard
* Spijsvertering
* Organen
* Spieren

Opleiding:
Monique is bezig met de opleiding voor de paarden iriscopie. Ze maakt de oogfoto’s maar de analyse wordt gedaan door Annette. Zij werkt al vele jaren als paarden iriscopist.

Analyse
Goede oogfoto’s maken die de iriscopist uit kan lezen is nog niet ze simpel. Daarom maken we de foto’s het liefste zelf. Dus wil je een iriscopie analyse van je paard dan kunt u hiervoor een afspraak maken met Monique zij maakt dan de foto’s. Dit kan ook gecombineerd worden met het Seawalken of met een therapeutische behandeling van uw paard. Maak wel zelf een begeleidend schrijven met de gegevens, klachten/symptomen van je paard. De uitslag van de analyse ontvang je via de mail.

Afspraak
Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Iriscopie analyse op afspraak: Mobiel: 06-22346859 (Bellen of via de WhatsApp)

Tarief:
Iriscopie: €75,-
Manen analyse: €75,-.
Controle manen Analyse €60,-

Volg ons op Facebook

5 months ago

Health4Horses

Winteractie Health4Horses

Ga goed het indoorseizoen door. Om je paard optimaal in vorm te krijgen of te behouden, zijn meerdere zaken belangrijk. Naast een goed management en wijze van trainen zijn er nog andere zaken om je paard goed te krijgen/houden.

Breng je paard in superconditie middels Seawalken. Door het Seawalken worden de buikspieren getraind en de bovenlijn op lengte gebracht en losgewerkt. Tevens versterkt het houding en gedragenheid, coördinatie en balans bij het paard.

Aanbieding:
* 4x Seawalken €100,-
* 10x Seawalken €250,-

Ook willen we graag naar de 2500 likes op onze pagina daarom geven wij bij de 200 likes een Fysieke Check weg met aansluitend een training in de Seawalker. Maar bij de 2200, 2300 en 2400 likes geven we 1 losse seawalker training kado. Dus we gaan 3 mensen/paarden blij maken met een seawalker trainng en 1tje met een fysiekeCheck incl. Seawalken.

Wat moet je hiervoor doen:
1. Like de pagina Health4Horses op Facebook;
2. Deel dit bericht (Openbaar)
3. Tag iemand onder dit bericht in een reactie waarvan jij vindt dat zijn of haar paard dit kan gebruiken. Je mag natuurlijk ook jezelf taggen. 🙂

Misschien ben jij of een van je vrienden wel de gelukkige winnaar!

Let wel:
Voor de aanbieding geldt: *1 per klant per paard *Niet overdraagbaar aan derden *Geldig in de maanden: Dec 2018, Jan én feb 2019 *De aanbieding dient vooraf te zijn overgemaakt of contant worden voldaan bij de 1e training. * Niet terug inwisselbaar tegen contanten
... See MoreSee Less

View on Facebook

Volg ons via Instagram

  • Super trots en tevreden over de prestaties van Robin Sikkens met Health4Horses Estoril en Health4Horses EasyBoy van afgelopen donderdag en vrijdag op IICH Groningen. Met beide paarden in het L (1.10) meegereden en 3x in de prijzen. Health4Horses EasyBoy nog in de grote finale meegedaan met helaas 1 pechbalkje, maar een fijn rondje gereden. 
Gisteren met H4H GrandPrix VDP in het L (1.10) op Jumping Bathmen ook een fijn foutloos rondje gereden.

H4H Webshop