Paarden-Iriscopie

Paarden-Iriscopie

Met iriscopie kun je letterlijk “in het paard kijken” en aangeven waar het probleem, dat de oorzaak van de fysieke en gedragsproblemen is, zich bevindt. Irissen bevatten waardevolle aanwijzingen over gezondheid, constitutie, aangeboren gevoeligheden en kwaliteiten als ook ziekte- en genezingsprocessen. Sterker nog, de irissen zijn de glazen bollen waarin je verleden, heden en toekomst kunt zien.

Een iriscopist leest het oog uit als een landkaart waardoor je als het ware een blauwdruk krijgt van het lichaam van het paard. Alle spieren, zintuigen, organen, huid, gewrichten etc staan in contact met het centrale zenuwstelsel. Dit eindigt in de ogen. De iris bestaat uit bindweefsel met ongeveer 28.000 zenuw-uitgangen die allemaal verbonden zijn met de hersenen De hersenen ontvangen voortdurende informatie over de organen en rekent deze informatie om in de iris markeringen. Wanneer er een verandering van zenuwprikkel is verandert er in het oog ook iets.

Zodra zich in het lichaam een balansverstoring voordoet, geeft dit een veranderd beeld te zien in de pigmentatie (kleur) en de vezelstructuur van de iris. Je ziet er patronen in verschijnen (vlekjes, stippen, vegen, strepen), vaak nog voordat de disbalans uitmondt in een aandoening of ziekte.

Na een eerste irisscan kan het duidelijkheid geven over een probleem van waar en wanneer die ontstaan is. En kan de iriscopist de eigenaren meer vertellen over hun paard. Bijvoorbeeld over:
* Karakter van het paard
* Spijsvertering
* Organen
* Spieren

Opleiding & Stage
Monique is bezig met de opleiding voor de paarden-iriscopie en loopt stage bij Annette. Monique maakt de oogfoto’s maar de analyse wordt gedaan door Annette. Zij werkt al vele jaren als paarden iriscopist.

Analyse
Goede oogfoto’s maken die de iriscopist uit kan lezen is nog niet ze simpel. Daarom maken we de foto’s het liefste zelf. Dus wil je een iriscopie analyse van je paard dan kunt u hiervoor een afspraak maken met Monique zij maakt dan de foto’s. Dit kan ook gecombineerd worden met het Seawalken of met een therapeutische behandeling van uw paard.

Het uitlezen van de iriscopiefoto doen we via een zoommeting  met de eigenaar. De eigenaar kan dan op de bevindingen reageren en eventueel  vragen stellen.