Health4Horses Sure Foot Stability Program

Sure Foot Equine Stability Pads

Sure Foot Equine Stability Pads

‘Een innovatieve manier om de balans en beweging van je paard te vergroten’

Net zoals een mens heeft een paard vaak onbalans in zijn lichaam en net als een mens is hij zich daar vaak niet bewust van. Sure Foot Pads helpen uw paard (in samenwerking met de H4H therapeute) zijn balans terug te vinden op een ontspannen manier.

Sure Foot Pads biedt je paard de mogelijkheid om bewust te worden van zijn eigen houding en beweging en ingesleten gewoontes hierin te veranderen. Het paard corrigeert zichzelf om makkelijker en moeiteloos te staan en te bewegen. Op het eerste gezicht lijkt het wonderlijk dat een paard zijn lijf en hersenen zelf kan ‘herprogrammeren’ maar dat is juist precies wat er gebeurt.

Door de Sure Foot Pads onder de hoef van het paard te plaatsen trigger je via de sensoren in de hoef een fysieke en/of mentale reactie die uitnodigt tot verandering van houding. Het paard gaat (onbewust) zelf op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Hierdoor worden een nieuwe balans en rust gevonden. Hoef voor hoef bepaalt het paard hoe de sessie verloopt tijdens het ontdekken van nieuwe en betere bewegingspatronen.

Met Sure Foot Pads veranderen paarden hun eigen houding, gedrag en beweging. Het staan op de Pads vergroot kleine details in hoe de hoef de grond raakt en hoe deze proprioceptie** informatie van invloed is op het hele gestel van het paard.

Het gewoontepatroon van het paard, dat we vaak tevens ervaren tijdens het rijden, verandert in positieve zin mee. Het paard wordt meer gefocust en bewuster van zijn lichaam. De verhoogde ontspanning en focus zetten aan tot veranderingen in het brein op het gebied van stressvermindering, verbeterde proprioceptie en vergroten het vertrouwen en de balans.

Waarom Sure Foot Pads gebruiken?
· Bevordert fysieke prestaties
· Verbetert impact van training bij gebruik voor, tijdens en na oefeningen
· Bevordert herstel na ziekte of blessure
· Verlicht pijn en spanning bij chronische ziekte
· Geeft mentale en fysieke ontspanning
· Vernieuwende en interessante ervaring voor je paard: werkt in op lichaam en geest

Proprioceptie** : het vermogen van een organisme om de positie van het eigen lichaam en lichaamsdelen waar te nemen (zelfwaarneming).

Meer informatie of een afspraak maken?
Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak klik hier (WhatsApp).

 
Seawalken - Therapeutische behnadelingen - Revalidatie (rug & pees)