Rechtrichten

Rechtrichten

Health4Horses kan je helpen bij het rechtrichten van je paard. Wij doen dat middels werken met het paard aan de hand, later eventueel gevolgd door rijden of instructie bij het rijden. Een en ander ondersteund met therapeutische behandelingen en Seawalken.

Waarom rechtrichten
Om het optimale (losgelatenheid, draagkracht, schoudervrijheid, verzameling etc. etc) uit je paard te halen is het belangrijk dat je het rechtricht. Door je paard recht te richten werk je aan een stevige, symmetrische fundering die de gewrichten ontlast. Zo houd je je paard gezond. Rechtrichten is het symmetrisch maken van je paard.
Hierbij zijn in grote lijnen twee zaken belangrijk:
• het ontwikkelen van de symmetrie in de bespiering
• het ontwikkelen van gelijke kracht en coördinatie in de achterbenen

Door te werken aan het ontwikkelen van de achterbenen (individueel) wordt het paard in staat gesteld om ook horizontaal in evenwicht te komen en leert hierbij om de voorwaartse energie te verplaatsen naar opwaartse energie. Hierbij moet het paard in staat zijn om met beide achterbenen tegelijk evenveel gewicht te kunnen dragen. Voorafgaand aan het rechtrichten is het bewerkstelligen van nageeflijkheid een vereiste. Door te werken aan de symmetrie in de bespiering komt een paard verticaal in balans en wordt steeds soepeler in zijn lichaam.

Symmetrie in de bespiering
Rechtrichten wordt niet bereikt door (alleen) maar eens lekker rechtuit te rijden. Dé manier om recht te richten is middels voltes waarbij je het binnenachterbeen activeert. Deze oefeningen vergroten de balans, coördinatie en rompstabiliteit van je paard.

Natuurlijke scheefheid
De natuurlijke scheefheid zorgt ervoor dat het paard één zijde meer aanspant, waardoor er een holle kant ontstaat en het verticale evenwicht verschuift. De spierspanning in de rug is hierdoor ongelijk. Bij het (geforceerd) omlaag brengen van het hoofd geeft met name de korte, sterke, stijve lange rugspier veel weerstand. Dit voelt het paard en is uiteraard onprettig. Als reactie hierop kan het paard zijn hoofd weer omhoog brengen of een valse knik gaan aannemen om de pijn minder te voelen.

Bovendien zorgt deze ongelijke spierspanning in de rug ervoor dat het paard verticaal scheef komt t.o.v. de grond. Hierdoor moet hij zichzelf wel aanspannen, anders valt hij letterlijk om. Het aanspannen van de lange rugspier gaat altijd gepaard met het omhoog brengen van het hoofd van het paard, omdat deze spier vast zit aan de halswervels. Probeert de ruiter vervolgens het paard weer in een bepaalde houding te krijgen, dan is dit meer symptoombestrijding, dan werken aan de oorzaak van het probleem. Namelijk de natuurlijke scheefheid.

Health4Horses kan je helpen bij het rechtrichten/nageeflijk maken van je paard. Zit je paard vast of heeft het rug of andere fysieke problemen, dan kunnen we middels het werken aan de hand of rijden onder het zadel je paard/pony recht te richten, gecombineerd met therapeutische behandelingen én het Seawalken.
Een soepel en rijdbaarpaard is een feestje om te trainen zowel voor paard als ruiter.

Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Training, behandeling of Seawalken op afspraak: Mobiel: 06 22 34 68 59 (Bellen of via de WhatsApp)

Tarief:
Les rechtrichten incl. cooling down in de Seawalker: €50,-.
Abonnement voor 10x lessen incl. cooling down in de Seawalker €450,-.

Kosten voor behandeling, training of Seawalken dienen vooraf te zijn overgemaakt of ter plaatse contant te worden voldaan.
Afzeggen van een afspraak is tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak kosteloos mits telefonisch afgebeld.

Volg ons op Facebook

5 months ago

Health4Horses

Winteractie Health4Horses

Ga goed het indoorseizoen door. Om je paard optimaal in vorm te krijgen of te behouden, zijn meerdere zaken belangrijk. Naast een goed management en wijze van trainen zijn er nog andere zaken om je paard goed te krijgen/houden.

Breng je paard in superconditie middels Seawalken. Door het Seawalken worden de buikspieren getraind en de bovenlijn op lengte gebracht en losgewerkt. Tevens versterkt het houding en gedragenheid, coördinatie en balans bij het paard.

Aanbieding:
* 4x Seawalken €100,-
* 10x Seawalken €250,-

Ook willen we graag naar de 2500 likes op onze pagina daarom geven wij bij de 200 likes een Fysieke Check weg met aansluitend een training in de Seawalker. Maar bij de 2200, 2300 en 2400 likes geven we 1 losse seawalker training kado. Dus we gaan 3 mensen/paarden blij maken met een seawalker trainng en 1tje met een fysiekeCheck incl. Seawalken.

Wat moet je hiervoor doen:
1. Like de pagina Health4Horses op Facebook;
2. Deel dit bericht (Openbaar)
3. Tag iemand onder dit bericht in een reactie waarvan jij vindt dat zijn of haar paard dit kan gebruiken. Je mag natuurlijk ook jezelf taggen. 🙂

Misschien ben jij of een van je vrienden wel de gelukkige winnaar!

Let wel:
Voor de aanbieding geldt: *1 per klant per paard *Niet overdraagbaar aan derden *Geldig in de maanden: Dec 2018, Jan én feb 2019 *De aanbieding dient vooraf te zijn overgemaakt of contant worden voldaan bij de 1e training. * Niet terug inwisselbaar tegen contanten
... See MoreSee Less

View on Facebook

Volg ons via Instagram

  • Super trots en tevreden over de prestaties van Robin Sikkens met Health4Horses Estoril en Health4Horses EasyBoy van afgelopen donderdag en vrijdag op IICH Groningen. Met beide paarden in het L (1.10) meegereden en 3x in de prijzen. Health4Horses EasyBoy nog in de grote finale meegedaan met helaas 1 pechbalkje, maar een fijn rondje gereden. 
Gisteren met H4H GrandPrix VDP in het L (1.10) op Jumping Bathmen ook een fijn foutloos rondje gereden.

H4H Webshop