Revalidatie Seawalken

Seawalken als onderdeel van het revalidatieproces

Revalidatie (sport)paard
Het revalideren van paarden is een vaak onderschat onderdeel van paardensport en paardenhouderij. In de humane wereld is het vanzelfsprekend dat revalidatie uitgevoerd wordt met en door hulp/ondersteuning van professionals in speciale –revalidatie- centra. Het is dan ook logisch je paard te laten revalideren door specialisten ondersteund door therapieën en apparatuur. Revalideren is een vak en laat je over aan professionals. Wil je een paard na een blessure of ziekte weer 100% voor je sport of algemeen gebruik inzetten dan is het belangrijk gebruik te maken van een professioneel bedrijf.

Health4Horses is zo’n bedrijf: gedegen, met hart voor het paard en de sport en zeer deskundig. Het bedrijf is perfect geoutilleerd voor het revalideren van paarden. De werknemers zijn gespecialiseerd, gediplomeerd en met kennis van zaken. Neem een kijkje of informeer je bij eigenaren van succesvol gerevalideerde paarden. Ook onze Seawalker wordt bij het gezonde paard dan wel bij het revalidatiepaard ingezet om meer beweeglijkheid in de gewrichten van benen en rug te krijgen, meer spierkracht te ontwikkelen van de houdings en bewegingsmusculatuur en om balans en coördinatie te trainen/te herstellen. Vanwege de opwaartse druk van het zeewater bij het Seawalken wordt de belasting van gewrichten en pezen verminderd. Het koude water zorgt voor directe koeling van de pezen en banden van de benen tijdens de beweging en vermindert eventuele zwellingen. Op deze manier is spierkracht optimaal te trainen, zonder risico van overbelasting. Bijkomend voordeel is dat door het gekoelde, zoute water bij blessures aan het onderbeen die nog niet volledig belast mogen worden het paard toch gerevalideerd/getraind kan worden.

Het Seawalken is ook een goede conditietraining. Zowel voor paarden in opbouw die hun conditie terug moeten krijgen als voor paarden in sportconditie om deze te onderhouden tijdens periodes van rust/verminderde arbeid.

Wanneer:
* Bij een blessure (pees, rug, schouder etc)
* Na een operatie
* Bij probleempaarden: bokken-, steigeren-, staken-, stijf-, strak-, lastig
* Bij twijfel over de gezondheid van het dier (geen diagnose vast kunnen stellen)

Waarom professioneel aanpakken bij H4H:
* Revalidatie programma wordt consciëntieus en volledig afgewerkt
* Revalidatietijd kan korter
* Veiliger voor paard en eigenaar/ruiter
* Veel kennis aanwezig
* Paard kan simultaan in training en conditie gehouden/gebracht worden.

Meer informatie of een afspraak maken?
Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak klik hier (WhatsApp).