Health4Horses Blog

Reviews

Sylvie Ruissen & The Little White Guy

Sportpaardbegeleiding | Seawalken | EquineBodywork | Kruiden
Als voorbereiding op het EK 2018 ben ik met mijn paard "The Little White Guy" in contact gekomen met Monique en Ko Sikkens - Health4Horses. Zij hebben ons begeleid met therapeutische behandelingen en Seawalken om zo tot het juiste trainingplan te komen. De sportpaardenbegeleiding van Health4Horses hebben ons enorm geholpen bij het uiteindelijke resultaat.  In Valkenswaard wisten we zelfs de landenwedstrijd te winnen. Dit alles heeft ertoe geleid dat ik ook met mijn andere paarden steeds weer terugkom.

Sylvie Ruissen White Guy Health4Horses
Sylvie Ruissen White Guy Health4Horses
Sylvie Ruissen - White Guy - Health4Horses Seawalken

Anouk Noordman & Zeronica (Vossie)

Sportpaardbegeleiding | Seawalken | EquineBodywork | 
Mijn ervaring bij Heath4Horses zijn altijd super, als Monique mijn paarden weer heeft behandeld is het een wereld van verschil, soms in de kleine dingen mn paard is losser soepeler meer ontspannen, maar ook grote problemen kan Monique verhelpen hier een voorbeeld van een van mijn paarden, gelijk een van mijn besten! Vossie "Zeronica" mijn GrandPrix merrie begon opeens te staken als ze achterwaarts moest. Toen dacht ik dit klopt niet. Monique heeft haar toen behandeld en wat denk je, ze zat idd vast. Ze heeft Zeronica behandeld en daarna ging ze weer normaal achterwaarts. Een paar weken later hebben we zelfs op het NK in de special een 4de plek behaald.

Anouk Noordman - Zeronica - Health4Horses - Seawalken
Anouk Noordman - Zeronica - Health4Horses - Seawalken
Anouk Noordman - Zeronica - Health4Horses - Seawalken

Carla Nijdam - Rinus Loman & Goitzen

EquineBodywork | Seawalken | Rechtrichten onder het zadel | Kruiden
Goitzen is een Friese ruin, geboren op 17 juni 2010. Hij is bij ons geboren en opgegroeid. Toen hij 3 jaar oud was zijn we rustig begonnen met hem te beleren zowel voor de kar als onder het zadel. Hij werd gereden onder het zadel en voor de kar, tot in hij in 2015 ineens niet meer oké liep. Wij denken dat hij door het spelen/ravotten in de wei met zijn broer een trauma heeft opgelopen. Verschillende onderzoeken en therapieën volgen, maar hij werd nooitmeer helemaal de Goitzen zoals wij hem kenden. In april 2018 hadden we met onze 'Fokstudieclub Friese paarden' een excursie naar Health4Horses in Hollandscheveld. Als “studie-object” namen we Goitzen mee. Zo is het traject begonnen. Op aanraden van Monique zijn er foto’s genomen om te proberen een diagnose te krijgen om in ieder geval een aantal dingen uit te kunnen sluiten. In Juni 2018 gaan we voor de eerste keer met Goitzen naar de Seawalker en Monique gaat Goitzen behandelen met Equinebodywork. Goitzen verbetert door het Seawalken en de behandeling maar nog niet genoeg,  Daarom gaat Monique hem ook onder het zadel een aantal keren zelf trainen. We zien hem zienderogen opknappen!! Ook voor een huidprobleem welke hij tussendoor ook nog ontwikkelt heeft Monique een oplossing. Hiervoor krijgt hij een kruidenmix door zijn voer en hierdoor vermindert de jeuk heel sterk. Ondertussen wordt hij bij ons thuis weer dressuurmatig opgepakt door Kirsten, die zelfs wedstrijden met hem gaat rijden. Ook voor de kar doet hij het weer goed!! We zijn hier heel erg dankbaar voor en hopen nog heel lang van hem te kunnen genieten!!!

Carla Nijdam - Goitzen Health4Horses - Seawalken
Rinus Loman- Goitzen health4Horses - Seawalken
Image

Cecile Smit & Edmond (Harry)

Sportpaardbegeleiding | Seawalken | EquineBodywork | Kruiden
Cecile Smit - Edmund ( Harry) 1 Health4Horses - seawalken
Cecile Smit - Edmund - Health4Horses - Seawalken
Image

Ophelia Vredevoort & Rayza

Sportpaardbegeleiding | Seawalken | EquineBodywork | Kruiden | Amerigo zadels
Rayza had langdurig vastgelegen in haar stal, röntgen en echo’s gaven weinig duidelijkheid de uitkomst was dat gezien haar leeftijd lichamelijk de rek er een beetje uit was en haar achterkogel nooit meer dun zou worden. Na diverse massages, koud laser en andere therapieën zijn we bij Health4Horses terecht gekomen. Rayza is een lastige merrie met een uitdrukkelijke eigen mening maar was daar direct op haar gemak waardoor ik besloot haar twee weken te laten staan. Met pijn in mijn hart omdat ik haar het liefste zo dicht mogelijk bij me in de buurt heb. Deze twee weken in de Seawalker van Hollandscheveld hebben haar zoveel goed gedaan dat ik durf te zeggen dat ze nu lichamelijk beter is dan ooit ervoor. Haar kogel is toch weer dun geworden en met de hulp van Ko en Monique presteert ze nu weer als een topatleet, een happy athlete. Met het door Monique aangemeten Amerigo zadel en een regelmatige check up en Seawalker-sessie blijft ze fit. Als er iets is dan neem ik als eerste contact op met Health4Horses. Voor het eerst hebben we een goed vakantie adres, zelfs als ik een weekend weg ga breng ik haar naar Ko en Monique, alles staat dan voor haar klaar, heeft zij ook vakantie. Rayza is nu 23 jaar en loopt nog steeds op subtop niveau.

Ophelia --Rayza 1 Health4Horses - Seawalken
Ophelia --Rayza 1 Health4Horses - Seawalken
Image

Tanja Jansen-Hendriks & Paco

EquineBodywork | Seawalken
Nadat mijn paard een ongeluk in het land had gehad en ik rijtechnisch tegen dingen aan liep, heb ik  een afspraak gemaakt bij Monique. Zij heeft Paco behandeld dmv EquineBodywork en daarna mocht hij Seawalken. Hij is rijtechnisch enorm verbeterd. Hij is losser in zijn lichaam en begint spieren te ontwikkelen op plekken waar nooit bespiering zat. Ik ben dik tevreden. Zowel Mo als Ko gaan top met de paarden om luisteren naar de eigenaar. Geven advies en zijn behulpzaam.

Tanja Hendriks - Paco 1 Health4Horses- Seawalken
Tanja Hendriks - Paco Health4Horses- Seawalken
Image

Erwin Pruim & Ouck

Seawalken 
Ik liep al een tijdje met de gedachte om met mijn Friese merrie te gaan seawalken. Ze heeft in het verleden een ongelukje gehad met haar heup. Nadat ik een deel like en win actie had gewonnen was voor mij de drempel minder hoog om contact op te nemen met Ko en Monique. Na 1 keer vernam ik al gelijk verbetering. Ze kon schakelen en veel losser in haar lijf. Of zoals Ko het tijdens de sessie zei. Ze weet nu weer hoe ze haar heup moet gebruiken. Ik ga elke 2 weken heen en het paard heeft er veel baat bij. Verzamelen gaat beter, ook het aangalopperen gaat nu vanuit een rustige draf. Sinds Ouck in de seawalker loopt kan ze sprintjes trekken in de wei met daarna een bokpartij. Dat had ik nog nooit gezien. Ben erg tevreden over de seawalker en ik verbaas me elke keer weer wat het met Ouck doet. Ouck loopt M mendressuur enkelspan, L1 dresssuur onder het zadel en M tweespan.

Erwin Pruim - Ouck - Health4Horses - Seawalken 1
Erwin Pruim - Ouck - Health4Horses - Seawalken 1
Image

Manon Eggens - Kind of Magic

Sportpaardbegeleiding | Seawalken | EquineBodywork | Kruiden
We hebben contact met Monique en Ko opgenomen nadat we met ons jonge paard "Kind of Magic" (Ferdeaux x Cabochon) tegen strakke en stijve rugspieren aanliepen. Een verklaring hiervoor konden we niet goed vinden. Zadel gecontroleerd, uiteraard in de training aanpassingen gedaan en vooral heel veel rust en voorzichtigheid ingepast. Maar toch,… Bleef een issue. Monique heeft haar nu een paar keer behandeld en we gaan regelmatig seawalken met haar. Het verschil is echt opvallend. Ze voelt veel zachter en dus losser aan in haar rug. Maar ook tijdens de training merk ik echt dat het haar gemakkelijker afgaat. Blijft wel een aandachtspuntje, dus we zijn regelmatig in Hollandscheveld te vinden. Qua ontwikkeling gaat volgens het boekje. We hopen haar wanneer de wedstrijden weer van start gaan, in het Z te kunnen gaan starten.

Manon Eggens - Kind of Magic 1 - Health4Horses - Seawalken
Manon Eggens - Kind of Magic 1 - Health4Horses - Seawalken
Image

Anouk Noordman & Clinton

EquineBodywork | Medical Taping 
in 2017 heb ik een mini-pony veulentje "Clinton" gekocht. Al vrij snel bleek hij ziek te zijn en zijn knie was ineens uit de kom. De dierenarts zei dit wordt een operatie of euthanasie, maar beide opties zag ik niet zitten. Vervolgens heb ik Monique gebeld. Zij zei: kom direct maar met hem. Ze heeft hem middels EquineBodywork en manuele technieken behandeld (op de picknicktafel). De knie heeft ze weer terug op de plek gekregen en daarna getaped. Clinton heeft er nooit meer last van gehad en loopt nog steeds vrolijk bij mij in de wei🤩

Anouk Noordman - Clinton 1 Health4Horses - Seawalken
Anouk Noordman - Clinton Health4Horses - Seawalken
Image

Annette Bartels - Oreo

Sportpaardbegeleiding | Seawalken | EquineBodywork | Kruiden
Sinds de zomer van 2020 hebben we Oreo, een NRPS pony van 1.56m van 15 jaar oud. Deze pony ken ik al sinds ze 4 jaar oud is. Verschillende ruiters hebben erop gereden, maar telkens kwam er veel spanning naar voren. Ook een vage, niet duidelijk te traceren onregelmatigheid. Verder destijds niet veel mee bezig geweest. Maar nadat de pony zo’n jaar of vier niet is gebruikt, zijn wij er meer mee begonnen met twee jonge en onervaren amazones. Ze is heel erg braaf, dat is goud waard. Toch kwam de onregelmatigheid weer naar voren na een paar weekjes rijden. De amazones gaven aan dat haar rug wegzakte wanneer ze draafden. Dus ook een erg duidelijk te voelen onregelmatigheid voor nog onervaren ruiters. Ook haar maar eens meegenomen naar Monique. Echt, na twee behandelingen en een paar keer seawalken kennen we haar niet weer terug. Blijft een pony die graag wil lopen en voorwaarts is, maar zoveel losser en vooral weer geheel regelmatig. Hopen dat ze zich zo blijft ontwikkelen en anders weten we Hollandscheveld te vinden.

Eggens - Oreo - Health4Horses - Seawalken
Eggens - Oreo - Health4Horses - Seawalken
Image

Roosmarijn Lameijer & Guess

EquineBodywork | Seawalken | Equine Stabillity Pads | Kruiden | VoedingsAdvies 
Voor mijn studie mocht ik een stage naar keuze lopen. Ik was meteen al enthousiast over wat ik op de site las over wat Health4Horses kan betekenen voor zowel paard als ruiter. Tijdens mijn stage mocht ik van Ko en Monique mijn paard Guess meenemen. Guess en ik liepen samen al wat vaker tegen wat problemen aan tijdens het trainen. Tijdens de behandeling bleek ook dat het niet zo heel gek was dat het soms niet even lekker ging. Na een behandeling bij Health4Horses herkende ik Guess bijna niet weer. Ze was lekker los aan het lopen tijdens de trainingen. Ze had haar bewegingsvrijheid weer. Hierdoor lukten de oefeningen die voorheen niet mogelijk waren weer. Niet alleen ik ben blij met hoe Guess loopt, Guess zelf is ook een heel blij paard na de behandelingen omdat ze weer zo kan lopen. Daarom blijf ik met haar om de zoveel tijd naar Health4Horses gaan. Ko en Monique zijn gespecialiseerd en vakkundig bezig met het paard en ben blij dat zij Guess en mij zo goed kunnen helpen om ons weer te laten stralen.

Roosmarijn Lameier - Guess - Health4Horses - Seawalken
Roosmarijn Lameier - Guess - Health4Horses - Seawalken
Image

Anthea Vis & Waihilleke

EquineBodywork | Seawalken | Equine Stabillity Pads | Equine Body & Mind Balance | Amerigo zadels
Mijn merrie Waihilleke (Great Pleasure x Ramiro) heb ik al heel wat jaren en ze is niet altijd de gemakkelijkste geweest. Ik ben de eerste keer met Health4Horses in aanraking gekomen, omdat ze tijdens het rijden staakgedrag vertoonde en ik er op een gegeven moment niets meer mee kon. Mij werd toen aangeraden om contact op te nemen met Ko en Monique. Waihilleke had daarvoor een ongelukje gehad en hierdoor had ze atactische verschijnselen. Ze is toen 3 weken in revalidatie geweest in Hollandscheveld en is daar enorm opgeknapt. Door de jaren heen zijn we regelmatig naar de seawalker geweest. Ze heeft ook altijd problemen gehad met haar rug door niet goed aangemeten zadels en ik heb inmiddels een Amerigo zadel, aangemeten door Monique. Meteen de eerste keer dat ik op dat zadel reed, had ik een heel ander paard onder me. Ik was en ben nog steeds zeer enthousiast. Waihilleke is een heel lief paard in de omgang, maar heeft wel een bijzonder karakter. Ze is heel angstig en kan ook vrij dominant zijn en is extreem gevoelig. Veel mensen hebben een negatieve houding tegenover haar, maar ik heb nooit het idee gehad dat het een tegenwerker is. Ook Ko en Monique zijn altijd positief geweest over haar. De laatste jaren had ze vrij weinig gedaan. Ze heeft 2 veulens gehad en ik ben zelf een jaar weg geweest. In dit jaar heb ik een heel andere manier van rijden geleerd, een manier die Monique ook nastreeft. Inmiddels zijn we weer begonnen met trainen en is ze ook weer een aantal keer bij Health4Horses geweest. Monique heeft haar een therapeutische behandeling (EquineBodywork) gegeven, ze is weer een paar keer in de seawalker geweest en Ko heeft haar een energetische behandeling (Equine Body & Mind Balance) gegeven. Ik kan wel zeggen dat ik ontzettend blij ben met de resultaten! Wat een ander paard is het geworden. Ze is heel meewerkend en ook in haar beweging enorm verbeterd. Ik zit elke keer met heel veel plezier op haar. Ze kan nogal explosief zijn, maar ze heeft nu zoveel meer rust gevonden. Daar ben ik heel erg blij mee. Want ondanks hoe zij zich in het verleden heeft gedragen, heb ik het altijd een heel leuk paard gevonden. Nu ik beter met haar gevoeligheid om kan gaan, is het ook een ontzettend fijn paard om te trainen en eigenlijk heel makkelijk te rijden. Ik hoop dat ik samen met de lessen van Monique en de behandelingen van het team haar nog beter kan krijgen, vooral constanter en wie weet kan ik haar nog Z geklasseerd krijgen. En als dat niet lukt, heb ik daar ook vrede mee. Het is een ontzettend mooi proces om ons samen te ontwikkelen op een manier waar ik en mijn paard enthousiast van worden.

Anthea Vis - Whaihilleke - health4Horses - Seawalken
Anthea Vis - Whaihilleke - health4Horses - Seawalken
Anthea Vis - Whaihilleke - health4Horses - Seawalken