HHealth4Horses Seawalken

Seawalken

Seawalken: de meest effectieve aquatrainer!

Seawalken; de meest effectieve manier van aquatraining van de beschikbare varianten!
Health4Horses is dé specialist op het gebied van (aqua)training, revalidatie en sportpaard begeleiding. Wij maken gebruik van de Seawalker als aquatrainer. Een trainingsmolen geplaatst in een bassin gevuld met gekoeld water van zeewaterkwaliteit. Tijdens het Seawalken loopt het paard gecontroleerd los in een natuurlijke houding op eigen benen en tempo, zonder stress of sedatie. Er wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke eigenschappen van water zoals opwaartse druk, temperatuur en weerstand. De waterhoogte in het bassin is variabel en wordt aangepast aan de voor het trainen/de revalidatie van het paard gewenste hoogte. Tijdens het Seawalken wordt uw paard intensief begeleid om verzuring van de spieren te voorkomen. Tegelijkertijd worden de beweging links en rechtsom en uitdrukking van het paard goed geanalyseerd en wordt dit besproken met de eigenaar.

Wat doet Seawalken met spieren en gewrichten
Het Seawalken draagt bij aan het vergroten van de rompstabiliteit (kracht, coördinatie, controle, balans, houding) en het versterkt de kernspieren (correcte houding rug). Tevens gebruikt het paard het volledige bewegingsbereik van de gewrichten. Hierdoor blijven de gewrichten beweeglijk, kunnen pezen grotere krachten aan en nemen de souplesse, zelfhouding en de atletische prestaties van het paard toe en neemt het blessurerisico af.

Het kantelen van het bekken en de swingende bewegingen van de gehele wervelkolom vanwege het toegenomen gebruik van de buikspieren zijn duidelijk groter bij het stappen over het water, hetgeen leidt tot optimaal ruggebruik.

Wat doet Seawalken met balans en coördinatie
Het Seawalken ‘prikkelt’ de terugkoppeling van het zenuwstelsel onder andere via de sensatie van het water. Hierdoor stimuleer je de zintuigcellen, die registreren waar een lichaamsdeel zich in de ruimte bevindt maar tevens ook de bewegingen controleert. Door dit systeem te trainen, verbeter je onder andere balans en coördinatie van het paard. En door het stappen in het water op de volte richt het paard zich recht.
• Het paard loopt op eigen benen en los in het water
• Het paard loopt op een grote cirkel 15 m Ø, ruim voldoende om recht te lopen
• De benen worden hoger opgetild, namelijk over het water heen, hierdoor worden de buikspieren aangespannen
• De beenzetting van het paard wordt bewuster door het stappen over het water heen

Wat doet het Seawalken met conditie en kracht
Bewegen door het water vergt extra spierkracht. Om de stabiliteit te bewaren tijdens het lopen spant het paard in water zijn stabiliteitsspieren (core stability) in rug en buik aan waardoor deze op termijn sterker worden. Spierkracht, en met name stabiliteit, is van groot belang bij het trainen van het (sport/revalidatie) paard.

Vanwege de opwaartse druk van het zeewater bij het Seawalken wordt de belasting van gewrichten en pezen verminderd. Op deze manier is spierkracht optimaal te trainen, zonder risico van overbelasting. Bijkomend voordeel is dat door het gekoelde, zoute water bij blessures aan het onderbeen die nog niet volledig belast mogen worden het paard toch gerevalideerd/getraind kan worden. Het Seawalken is ook een goede conditietraining. Zowel voor paarden in opbouw die hun conditie terug moeten krijgen als voor paarden in sportconditie.

Temperatuur

Wij maken gebruik van gekoeld water van zeewaterkwaliteit. Het water wordt 24/7 gezuiverd door middel van een full scale zuiveringsinstallatie inclusief UV-lampen en Ozon-filter. Het koude water zorgt voor directe koeling van de pezen en banden van de benen tijdens de beweging en vermindert eventuele zwellingen.

Indicaties
Seawalken is uitermate geschikt bij gezonde (sport)paarden en bij paarden met pees, en rug gerelateerde klachten en bij paarden die moeten revalideren.

Meer informatie of een afspraak maken?
Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak klik hier (WhatsApp).

effecten seawalken Health4horses
effecten seawalken Health4Horses