Sportpaard-begeleiding

Sportpaarden-begeleiding

Voor paarden die goed moeten presteren in de sport is het van belang dat het lichaam goed in balans is. Wanneer er sprake is van een beperkende factor in het bewegingsapparaat zal het paard gaan compenseren. Dat wil zeggen bepaalde structuren ontlasten en andere overbelasten.

Paarden die in zo’n compensatiepatroon lopen kunnen nog steeds goed presteren in de sport en eventueel winnen op concours. Maar uiteindelijk zullen de prestaties verminderen, kan het paard staakgedrag ontwikkelen of zelfs geblesseerd raken. Het is voor deze paarden van belang dat dit compensatiepatroon vroegtijdig wordt doorbroken. Na het behandelen van de wervelkolom, gewrichten, spieren, pezen en banden door de fysiotherapeut en/of sportmasseur/bodyworker moeten deze paarden weer op de juiste manier gaan bewegen. Dat wordt bewerkstelligd mede door de paarden te laten bewegen in de Seawalker en met bodywork of longeren met correct spiergebruik.

Preventie
Preventieve sportpaard-begeleiding bij Health4Horses zal uiteindelijk kosten-, en tijdbesparend zijn in vergelijking tot een curatieve medische behandeling na een blessure.

Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Behandeling en training op afspraak: Mobiel: 06 22 34 68 59 (Bellen of via de WhatsApp)

Zet hier je tekst neer