Sportpaard-begeleiding

Sportpaarden-begeleiding

Voor paarden die goed moeten presteren in de sport is het van belang dat het lichaam goed in balans is. Wanneer er sprake is van een beperkende factor in het bewegingsapparaat zal het paard gaan compenseren. Dat wil zeggen bepaalde structuren ontlasten en andere overbelasten.

Paarden die in zo’n compensatiepatroon lopen kunnen nog steeds goed presteren in de sport en eventueel winnen op concours. Maar uiteindelijk zullen de prestaties verminderen, kan het paard staakgedrag ontwikkelen of zelfs geblesseerd raken. Het is voor deze paarden van belang dat dit compensatiepatroon vroegtijdig wordt doorbroken. Na het behandelen van de wervelkolom, gewrichten, spieren, pezen en banden door de fysiotherapeut en/of sportmasseur/bodyworker moeten deze paarden weer op de juiste manier gaan bewegen. Dat wordt bewerkstelligd mede door de paarden te laten bewegen in de Seawalker en met bodywork of longeren met correct spiergebruik.

Preventie
Preventieve sportpaard-begeleiding bij Health4Horses zal uiteindelijk kosten-, en tijdbesparend zijn in vergelijking tot een curatieve medische behandeling na een blessure.

Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Behandeling en training op afspraak: Mobiel: 06 22 34 68 59 (Bellen of via de WhatsApp)

Volg ons op Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.

Volg ons via Instagram

  • Super trots en tevreden over de prestaties van Robin Sikkens met Health4Horses Estoril en Health4Horses EasyBoy van afgelopen donderdag en vrijdag op IICH Groningen. Met beide paarden in het L (1.10) meegereden en 3x in de prijzen. Health4Horses EasyBoy nog in de grote finale meegedaan met helaas 1 pechbalkje, maar een fijn rondje gereden. 
Gisteren met H4H GrandPrix VDP in het L (1.10) op Jumping Bathmen ook een fijn foutloos rondje gereden.

H4H Webshop