Werkwijze

 

Wat kun je verwachten van een therapeutische behandeling
Tijdens de behandelingen van de wervelkolom, gewrichten, spieren en fascia  passen we een combinatie toe van verschillende methodes waaronder sportmassage, Emmett-methode, fysiotherapeutische, osteopatische-, cranio-scrale, manuele- en stretching technieken samengevat als Equine Bodywork. Hiermee behalen we de beste resultaten om je paard gezond en zonder enige fysieke beperking te kunnen laten functioneren en presteren. Dit kan worden aangevuld met een zadel, voeding en/of kruidenadvies om het effect te optimaliseren. Meer informatie over de adviezen vindt u hier.

We benaderen het paard holistisch, dat betekent dat het paard in zijn geheel beoordeeld wordt en niet alleen het (lokale) probleem. Bij de holistische geneeswijze wordt uitgegaan van het hele paard. Zowel zijn lichamelijke als zijn geestelijke toestand. Er worden meer relaties gelegd tussen problemen, waardoor deze sneller en efficiënter aangepakt kunnen worden. Iedere behandeling wordt aangepast aan de conditie van het paard. Voorafgaand aan elke (eerste) behandeling vindt een intake plaats. Na het afnemen van deze anamnese gaan we het paard eventueel in beweging bekijken aan de longeerlijn. Tijdens de beoordeling, palpatie en de behandeling zal het volgende besproken worden:
• Gezondheid- en prestatiegeschiedenis
• Voeding
• Zadel
• (Gevoeligheid)reacties tijdens palpatie
• Training/revalidatie advies

Wat kun je verwachten na een behandeling
Aansluitend op de behandeling en om het paard uit zijn compensatiepatroon te halen en ter bevordering van de afvoer van afvalstoffen gaat uw paard nog maximaal 10 min. Seawalken. Het paard zal het meeste voordeel halen uit de behandeling als het veel weidegang/paddockvrijheid krijgt en de eerste 2 dagen onbelast getraind wordt. Een therapeutische behandeling is geen vervanging voor de dierenarts. Wij geven advies en stellen geen diagnose, bij twijfel zullen we u zeker doorverwijzen naar de dierenarts.

Hoeveel behandelingen heeft jouw paard nodig
Dit hangt af van de gezondheid van het paard. Voor de meeste paarden zullen 2 á 3 behandelingen volstaan met 2 á 6 weken tussen de behandelingen in. Om het effect van de behandeling te vergroten raden wij aan om 1 keer per week te komen Seawalken.

Preventie
1x per week of 1x per 2 weken Seawalken en ieder half jaar een therapeutische behandeling wordt aanbevolen.

Duur van een behandeling
Een behandeling inclusief intake en Seawalken duurt in totaal ongeveer 1,5 á 2 uur.
Een losse Seawalksessie wordt opgebouwd naar 30 minuten.

Sportpaard-begeleiding
Paarden die veel in de sport lopen hebben zeker baat bij een intensievere begeleiding. “Voorkomen is beter dan genezen”. 1x per week of 1x per 2 weken Seawalken en iedere 4 tot 8 weken een therapeutische behandeling.

Let op! Bij acute problemen en kreupelheden eerst de dierenarts bellen.

Meer informatie of een afspraak maken?
Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak klik hier (WhatsApp).