Werkwijze

Wat kun je verwachten van een therapeutische behandeling:
Tijdens de behandelingen gebruiken we een combinatie van verschillende behandelmethodes, waaronder sportmassage, Emmett-methode, osteopatische-, manuele- en stretching technieken. Met een combinatie van deze methodes behalen we de beste resultaten om je paard gezond en zonder enige fysieke beperking te kunnen laten functioneren èn presteren We gebruiken een holistische benadering, wat betekent dat het paard in zijn geheel beoordeeld wordt en niet alleen het (lokale) probleem. Iedere behandeling wordt aangepast aan de conditie van het paard.

Voorafgaand aan elke behandeling vindt een intake plaats. Na het afnemen van deze anamnese gaan we het paard in beweging bekijken aan de longeerlijn. Tijdens de beoordeling, palpatie en de behandeling zal het volgende besproken worden:
• Gezondheid- en prestatiegeschiedenis
• Voeding
• Zadel
• (Gevoeligheids)reacties tijdens palpatie
• Training/revalidatie advies

Wat kun je verwachten na een behandeling:
Aansluitend op de behandeling en ter bevordering van de afvoer van afvalstoffen gaat uw paard na afloop van de training en/of behandeling nog 10 min. Seawalken. Het paard zal het meeste voordeel halen uit de behandeling als het de eerste 2 dagen onbelast getraind wordt. Een therapeutische behandeling is geen vervanging voor de dierenarts. Wij geven advies en stellen geen diagnose, bij twijfel zullen we zeker wel doorverwijzen naar de dierenarts.

Hoeveel behandelingen heeft jouw paard nodig:
Hoeveel behandelingen jouw paard nodig heeft, hangt af van de gezondheid van het paard. Voor de meeste paarden zullen 2 behandelingen volstaan, met 4 á 6 weken tussen de behandelingen in. En daarbij tussen de behandelingen door 1 keer per week Seawalken als aanvulling op de dagelijkse training.

Preventie:
1x per week of 1x per 2 weken Seawalken en ieder half jaar een therapeutische behandeling wordt aanbevolen.

Sportpaard-begeleiding:
Paarden die veel in de sport lopen hebben zeker baat bij een intensievere begeleiding. “Voorkomen is beter dan genezen”. 1x per week of 1x per 2 weken Seawalken en iedere 4 tot 8 weken een therapeutische behandeling.

Duur van een behandeling:
Een behandeling inclusief intake en Seawalken duurt totaal ongeveer 1,5 á 2 uur.
Een losse seawalkersessie wordt opgebouwd naar 30 minuten.

Behandeling op locatie:
Therapeutische behandeling op locatie is ook mogelijk.

Afspraak:
Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen. Therapeutische behandeling, training of Seawalken op afspraak: Mobiel: 06 22 34 68 59 (Bellen of via de WhatsApp)

Tarieven:
Zie de aan de behandeling gerelateerde webpagina’s.
Kosten voor behandeling, training of Seawalken dienen vooraf te zijn overgemaakt of contant worden voldaan.
Afzeggen van een afspraak is tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak kosteloos mits telefonisch afgebeld.

Let wel: Bij acute problemen én kreupelheden eerst de dierenarts bellen!

Volg ons op Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.

Volg ons via Instagram

  • Super trots en tevreden over de prestaties van Robin Sikkens met Health4Horses Estoril en Health4Horses EasyBoy van afgelopen donderdag en vrijdag op IICH Groningen. Met beide paarden in het L (1.10) meegereden en 3x in de prijzen. Health4Horses EasyBoy nog in de grote finale meegedaan met helaas 1 pechbalkje, maar een fijn rondje gereden. 
Gisteren met H4H GrandPrix VDP in het L (1.10) op Jumping Bathmen ook een fijn foutloos rondje gereden.

H4H Webshop