Springen: ‘Robin Sikkens-SportHorses’

Robin Sikkens – Sporthorses

Als zoon van Ko en Monique Sikkens zijn de paarden er met de paplepel ingegoten. Toen ik 1,5 was kreeg ik mijn 1e pony Stevie. Stevie was een 2 jarige Shetlander ruin van 1.03m en we zijn samen opgegroeid. In het begin was het alleen maar poetsen en knuffelen en toen Stevie en ik wat ouder waren zijn we ook gaan rijden. Op mijn 9e was daar Gummie, een heel stoere 4 jarige Welsh hengst van 1.22m (B-pony). Gummie is bij ons gecastreerd en nadat hij daarvan hersteld was zijn we hem zadelmak gaan maken en heb ik hem doorgereden tot aan de L dressuur en L springen. Toen ik 12 was is Wauw gekomen: een stoere 4 jarige New Forrest hengst van 1.47m (D-pony). Ook Wauw is eerst gecastreerd en heeft de tijd gekregen om te herstellen. Daarna hebben we hem zadelmak gemaakt en heb ik hem door kunnen rijden tot aan het ZZ springen.

Inmiddels ben ik 15 en rijd nu bij de paarden. Op dit moment train ik 3 paarden die ik regelmatig op wedstrijden in het springen uitbreng. Ik vind het goed opleiden van de paarden erg belangrijk en heel leuk om te doen. Mijn doel is wel om in de springsport verder te gaan en straks in het 1.40 m of hoger mee te gaan rijden. Het leukste is om met een jong paard te beginnen, zelf zadelmak maken, daarna door te rijden en opleiden voor de springsport.

Ik heb het geluk dat mijn ouders de eigenaar zijn van Health4Horses. Zij zijn erg veel met de gezondheid en het welzijn van de paarden in de sport bezig. Het management, eerst rondom mijn pony’s en nu voor de paarden en mezelf, dat zit wel goed. De paarden lopen dagelijks in de wei, in de zomer 24/7. Als ze op stal staan staan ze op stro in buitenboxen, ze krijgen onbeperkt ruwvoer met dagelijkse vitaminen en mineralen. De paarden worden 2 x op een dag gewerkt, in de ochtend aan het kaptoom gelongeerd of Seawalken en in de middag na school rijd ik ze. Mijn moeder behandelt (sportmassage, Emmet-therapie, bodywork) de paarden met regelmaat. Als ik aan het rijden ben en ik voel dat ze zich iets vast houden of iets dergelijks dan worden ze nagekeken en behandeld. Daarna lopen ze weer fijn en blokkadevrij.

Volg ons op Facebook

5 months ago

Health4Horses

Winteractie Health4Horses

Ga goed het indoorseizoen door. Om je paard optimaal in vorm te krijgen of te behouden, zijn meerdere zaken belangrijk. Naast een goed management en wijze van trainen zijn er nog andere zaken om je paard goed te krijgen/houden.

Breng je paard in superconditie middels Seawalken. Door het Seawalken worden de buikspieren getraind en de bovenlijn op lengte gebracht en losgewerkt. Tevens versterkt het houding en gedragenheid, coördinatie en balans bij het paard.

Aanbieding:
* 4x Seawalken €100,-
* 10x Seawalken €250,-

Ook willen we graag naar de 2500 likes op onze pagina daarom geven wij bij de 200 likes een Fysieke Check weg met aansluitend een training in de Seawalker. Maar bij de 2200, 2300 en 2400 likes geven we 1 losse seawalker training kado. Dus we gaan 3 mensen/paarden blij maken met een seawalker trainng en 1tje met een fysiekeCheck incl. Seawalken.

Wat moet je hiervoor doen:
1. Like de pagina Health4Horses op Facebook;
2. Deel dit bericht (Openbaar)
3. Tag iemand onder dit bericht in een reactie waarvan jij vindt dat zijn of haar paard dit kan gebruiken. Je mag natuurlijk ook jezelf taggen. 🙂

Misschien ben jij of een van je vrienden wel de gelukkige winnaar!

Let wel:
Voor de aanbieding geldt: *1 per klant per paard *Niet overdraagbaar aan derden *Geldig in de maanden: Dec 2018, Jan én feb 2019 *De aanbieding dient vooraf te zijn overgemaakt of contant worden voldaan bij de 1e training. * Niet terug inwisselbaar tegen contanten
... See MoreSee Less

View on Facebook

Volg ons via Instagram

  • Super trots en tevreden over de prestaties van Robin Sikkens met Health4Horses Estoril en Health4Horses EasyBoy van afgelopen donderdag en vrijdag op IICH Groningen. Met beide paarden in het L (1.10) meegereden en 3x in de prijzen. Health4Horses EasyBoy nog in de grote finale meegedaan met helaas 1 pechbalkje, maar een fijn rondje gereden. 
Gisteren met H4H GrandPrix VDP in het L (1.10) op Jumping Bathmen ook een fijn foutloos rondje gereden.

H4H Webshop