Springen: ‘Robin Sikkens-SportHorses’

Robin Sikkens - Sporthorses

Als zoon van Ko en Monique Sikkens zijn de paarden er met de paplepel ingegoten. Toen ik 1,5 was kreeg ik mijn 1e pony Stevie. Stevie was een 2 jarige Shetlander ruin van 1.03m en we zijn samen opgegroeid. In het begin was het alleen maar poetsen en knuffelen en toen Stevie en ik wat ouder waren zijn we ook gaan rijden. Op mijn 9e was daar Gummie, een heel stoere 4 jarige Welsh hengst van 1.22m (B-pony). Gummie is bij ons gecastreerd en nadat hij daarvan hersteld was zijn we hem zadelmak gaan maken en heb ik hem doorgereden tot aan de L dressuur en L springen. Toen ik 12 was is Wauw gekomen: een stoere 4 jarige New Forrest hengst van 1.47m (D-pony). Ook Wauw is eerst gecastreerd en heeft de tijd gekregen om te herstellen. Daarna hebben we hem zadelmak gemaakt en heb ik hem door kunnen rijden tot aan het ZZ springen.

Inmiddels ben ik 15 en rijd nu bij de paarden. Op dit moment train ik 3 paarden die ik regelmatig op wedstrijden in het springen uitbreng. Ik vind het goed opleiden van de paarden erg belangrijk en heel leuk om te doen. Mijn doel is wel om in de springsport verder te gaan en straks in het 1.40 m of hoger mee te gaan rijden. Het leukste is om met een jong paard te beginnen, zelf zadelmak maken, daarna door te rijden en opleiden voor de springsport.

Ik heb het geluk dat mijn ouders de eigenaar zijn van Health4Horses. Zij zijn erg veel met de gezondheid en het welzijn van de paarden in de sport bezig. Het management, eerst rondom mijn pony’s en nu voor de paarden en mezelf, dat zit wel goed. De paarden lopen dagelijks in de wei, in de zomer 24/7. Als ze op stal staan staan ze op stro in buitenboxen, ze krijgen onbeperkt ruwvoer met dagelijkse vitaminen en mineralen. De paarden worden 2 x op een dag gewerkt, in de ochtend aan het kaptoom gelongeerd of Seawalken en in de middag na school rijd ik ze. Mijn moeder behandelt (sportmassage, Emmet-therapie, bodywork) de paarden met regelmaat. Als ik aan het rijden ben en ik voel dat ze zich iets vast houden of iets dergelijks dan worden ze nagekeken en behandeld. Daarna lopen ze weer fijn en blokkadevrij.

Zet hier je tekst neer