Training Seawalken

Seawalken als onderdeel van de training

Training (sport)paarden
Voor de ontwikkeling van het (sport)paard is een uitgebalanceerd trainingsprogramma van groot belang. Daarom maken zowel sportstallen als particulieren/amateurs gebruik van de trainingsmogelijkheden die Health4Horses aanbiedt. Op deze manier geven ruiters hun paarden net dat beetje extra waardoor zij de concurrentie voorblijven. Seawalken is een welkome afwisseling bij de ontwikkeling/training van uw paard.

Door deze specifieke training veranderen uiteindelijk spieren, bloedvatenstels en andere fysiologische systemen in het lichaam, waardoor het paard bijvoorbeeld meer uithoudingsvermogen of kracht/snelheid en lossigheid krijgt. De mate van aanpassing is ook deels genetisch bepaald. Door met de juiste intensiteit en tijdsduur te trainen maak je jouw paard sterker, waardoor hij steeds beter zal kunnen presteren.

Tijdens het Seawalken loopt het paard onbelast en ontspannen, wordt de bloedcirculatie in de onderbenen extra gestimuleerd, de bovenlijn losgewerkt, worden de buikspieren aangespannen en de achterhand treedt goed onder. Zo traint het paard dus spieren, pezen en ligamenten op een correcte manier en krijgt het een goede conditie.

Meer informatie of een afspraak maken?
Vraag naar de mogelijkheden wat Health4Horses voor u kan betekenen om het beste uit uw paard te halen.
Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak klik hier (WhatsApp).